Składniki:
- cienkie kiełbaski,
- ser żółty,
- jajka,
- tłuszcz do smażenia.
Jak przyrządzić?
Kiełbaski przecinamy na pół wzdłuż w taki sposób aby zostało ok 2 cm kiełbaski nieprzecietej z jednej strony. Wywijamy przecięte końce na zewnątrz w taki sposób, aby się zetknęły "skórką" ze sobą. Kiełbaska bedzie kształtem przypominac serduszko. Teraz te końce spinamy wykałaczką i kładziemy kiełbaskę na patelnię z małą ilością tłuszczu. Do środka serduszka wbijamy jajko i pod przykryciem trzymamy na małym płomieniu. Gdy juz jajko jest prawie ścięte, posypujemy wszystko startym serem i jeszcze na chwilę pieczemy. Gotowe serduszko kładziemy na talerzyku. Całkiem dobrze smakuje z keczupem.
Potrzebne przybory:
Patelnia, tarka, wykałaczka.
Uwagi:
Uważać, żeby płomień nie był zbyt duży, bo się może przyplić.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nati |