Tortilla

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 jaja,
- 5-6 ugotowanych ziemniaków,
- 150 g kiełbasy,
- 2 łyżki groszku konserwowego lub fasolki szparagowej,
- ząbek czosnku,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki oleju do smażenia.

Jak przyrządzić?

Jaja wbić do miski, dokładnie roztrzepać widelcem, dodać pokrojone w talarki ziemniaki, pokrojona w paseczki wędlinę, groszek konserwowy, posiekany czosnek, sól, pieprz wszystko razem wymieszać. Rozgrzać na dużej patelni tłuszcz, wlać masę jajeczna z dodatkami, smażyć na wolnym ogniu tak jak omlet. Jeść na gorąco lub na zimno.

Jak podawać?

Na ciepło lub zimno, odziwo dobrze smakuje z sosem pomidorowym z dużą ilością bazylii. A do tego - koniecznie czerwone wino.Potrawa nadaje się na lekką, letnią kolację albo tzw. "podobiadek".

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt4 zł
AutorKASIA

Tortilla: Podobne przepisy

Tortilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy