Składniki:
- 2 opakowania krewetek mrożonych bez pancerza, najlepiej królewskich, 2*250g,
- kilka łyżek masła,
- natka pietruszki - pęczek,
- 5 ząbków czosnku,
- vegeta.
Jak przyrządzić?
Krewetki zamrożone wrzucić na durszlak. Polać czajnikiem gorącej wody, posypać obficie vegetą. Niech trochę poleżą- w międzyczasie usmażyć na odrobinie oliwy z oliwek trochę natki i wyciśniętego czosnku - większość zostawić na później. Dodać po chwili krewetki. Dodać masło, tak by powstał biały sos –czyli dość sporo. Dorzucić resztę czosnku i natki. Podsmażyć trochę aż będzie lekko chrupiące. Podawać od razu z bagietka z masłem i sałatką grecką na boku.
Uwagi:
Dla 3 osób. Jest to przystawka.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 65 zł |
Autor | Nikka |