Szaszłyki z krewetek na sylwestra we dwoje



Planujesz romantycznego sylwestra tylko we dwoje? Przygotuj więc pyszne afrodyzjaki, które sprawią, że ta noc będzie jeszcze bardziej gorąca. Wyobraź sobie szaszłyki z krewetek polane znakomitym sosem z anchois. Czyż to nie brzmi cudownie? A smakuje jeszcze lepiej.
Przygotuj:
- 20 dużych krewetek
- 4 filety anchios
- 100 g masła
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczkę musztardy
- mały kieliszek brandy
- łyżkę soku z cytryny
- koperek
- olej
- sól
- pieprz

1. Zacznij od przygotowania pysznych krewetek. Obierz je, opłucz i osusz.
2. Nadziej owoce morza na szpadki, przypraw je solą i pieprzem i posmaruj olejem.
3. Piecz to danie na sylwestra 10 minut, co jakiś czas obracając szaszłyki z krewetek.
4. A teraz znakomity sos do krewetek.
5. Rozpuść masło i dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
6. Na patelni utrzyj teraz filety anchois, dodaj brandy, musztardę i sok z cytryny.
7. Pyszna potrawa na sylwestra z owoców morza jest już gotowa. Polej ją sosem rybnym i posyp koperkiem.

Najnowsze

Ubezpieczenie AC – co to jest i dlaczego warto je mieć?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze