Składniki:
- szklanka ryżu jaśminowego,
- 2 brzoskwinie,
- 15 dag wędzonej piersi z indyka,
- mały kubek jogurtu naturalnego,
- 5 łyżek majonezu,
- 0,5 łyżeczki miodu,
- szczypta curry i chilli.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować i ostudzić. Brzoskwinie obrać, przekroić na połowy, wyjąć pestki, pokroić na mniejsze cząstki. Wrzucić owoce na suchą patelnię(1-2 minuty), posypać lekko curry, zdjąć z ognia, ostudzić. Jogurt połączyć z majonezem, curry, chilli i miodem. Indyka pokroić w paseczki. W misce wymieszać wszystkie składniki razem. Wstawić do lodówki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Autor | mahjongg |