Wiosenna z kalafiorem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- puszka kukurydzy słodkiej,
- mały kalafior,
- mała śmietana 12% lub jogurt naturalny,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 3 średnie pomidory,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Kalafiora rozdrobnic na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Pomidory obrać ze skórki ( najlepiej uprzednio sparzyc wrzątkiem )i pokoroić w wiekszą kostkę. Jajka rownież pokroić w kostkę . Róże kalafiora, pomidory, kukurydzę i jajka przełożyć do szkalnej miski , następnie wymieszać ze śmietana lub jogurtem naturalnym, doprawic solą i pieprzem do smaku.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska do krojenia, szklane naczynie, garnek.

Jak podawać?

Można ja podać na liściu sałaty. Najlepsza w porze kolacynej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5 porcji
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt8 zł
AutorMisiunia

Wiosenna z kalafiorem: Podobne przepisy

Wiosenna z kalafiorem: wypróbuj również

Powiązane Tematy