Sk艂adniki:
- oregano,
- majeranek,
- 5 zabkow czosnku,
- 250 ml. majonez (najlepiej Pomorski) lub jogurt (w zaleznosci od upodoban),
- 50-70 ml mleka (w wypadku uzycia majonezu),
- pieprz,
- sol.
Jak przyrz膮dzi膰?
Do majonezu dodac majeranek i oregano, zalac cieplym mlekiem, dodac czosnek drobno posiekany lub wycisniety, przyprawic i wymieszac. Sos powinien miec lekko wodnista konsystencje. Po 1 dniu w lodowce konsystencja sie zmieni i sosik mozna podac.
Uwagi:
Sos powinien dzien spedzic w lodowce.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Janopsik |