Sk艂adniki:
- 1 litr mleka,
- 100g cukru,
- 1,5 budyniu waniliowego (najlepiej Delecty),
- 1/2 olejku waniliowego,
- 500g wiorkow kokosowych,
- 3 paczki krakersow,
- 1 kostka margaryny (Kasia).
Jak przyrz膮dzi膰?
Gotujemy budyn z cukrem. Po zagotowaniu odstawiamy az stezeje. Do duzego naczynia wrzucamy Kasie i drobno siekamy, dodajemy stezony budyn (konsystencja nie powinna byc zbyt gesta) i miksujemy. Podczas miksowania dodajemy jeszcze olejek waniliowy i dosypujemy wiorki kokosowe (okolo 400g). Po przygotowaniu masy wykladamy blache folia aluminiowa (nie trzeba ale lepiej sie ciasto wyjmuje). Kladziemy warstwe krakersow i zalewamy 1-2 cm powloke masy, powtarzamy to az do konca masy na wierzchu powinna byc masa. Posypujemy gore reszta wiorkow i gotowe. Teraz nalezy wstawic ciasto do lodowki na okolo 3-4 h. Po tym czasie mozna konsumowac (polecam lezakowanie ciasta w lodowce przez 1 dien wtedy krakersy przejda masa). Ciastko jest pycha!
Potrzebne przybory:
Mikser, blacha, lodowka, folia aluminiowa lub spozywcza.
Uwagi:
SMACZNEGO !!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 15 porcji |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | Janopsik |