Kurczak w śmietanie

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 piersi kurczaka,
- 1 zupa cebulowa w proszku (najlepsza z Knorra),
- 1 śmietana kremówka,
- 15 dag pieczarek.

Jak przyrządzić?

1. Piersi kurczaka opanierować w zupie cebulowej- przełożyć do naczynia żaroodpornego.2. Pokroić pieczarki i ułożyć warstwę na mięsie.3. Zalać wszystko śmietaną kremówką.4. Pieczemy w piekarniku.

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne albo inne naczynie do zapiekania.

Jak podawać?

Dobrze smakuje z ziemniaczkami.

Uwagi:

Kurze piersi możemy zastąpić filetem z indyka.Nie ma potrzeby użycia innych przypraw (soli, pieprzu itp.)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt16 zł
Autorkarena

Kurczak w śmietanie: Podobne przepisy

Kurczak w śmietanie: wypróbuj również

Powiązane Tematy