Składniki:
- 4 piersi kurczaka,
- 1 zupa cebulowa w proszku (najlepsza z Knorra),
- 1 śmietana kremówka,
- 15 dag pieczarek.
Jak przyrządzić?
1. Piersi kurczaka opanierować w zupie cebulowej- przełożyć do naczynia żaroodpornego.2. Pokroić pieczarki i ułożyć warstwę na mięsie.3. Zalać wszystko śmietaną kremówką.4. Pieczemy w piekarniku.
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne albo inne naczynie do zapiekania.
Jak podawać?
Dobrze smakuje z ziemniaczkami.
Uwagi:
Kurze piersi możemy zastąpić filetem z indyka.Nie ma potrzeby użycia innych przypraw (soli, pieprzu itp.)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | karena |