Sk艂adniki:
mieso: 35 dag swiezej piersi z kurczaka, 2 lyzki wodki, jedno bialko, 2 lyzki maki ziemniaczanej
sos: pol cebuli, 2 zabki czosnku, lyzeczka cynamonu, 1/2 lyzeczki maki ziemniacznej, pol lyzki maggi, 1 lyzka wody, 3 lyzki rosolu (z kostki), lyzeczka octu, chilli (wedle wlasnego uznania, ale powyzej 2 lyzeczek)
Jak przyrz膮dzi膰?
Mieso pokroic w kostke, wymieszac w wodce, odstawic na 5 minut. Bialko utrzec z 2 lyzkami maki ziemniaczanej. Dodac do kurczaka, wymiesza膰, odstawic na 20 minut.Sos: cebule pokroic w drobna kostke, czosnek posiekac. Wsypac do miseczki. Dodac wode, magii, cynamon, make, rosol, ocet i chilli. Wymieszac.Kurczaka wsypac na patelnie na mocno rozgrzany olej, rozmieszac. Podsmazyc na mocnym ogniu na lekko zloty kolor. Przykrecic ogien, dodac sos. Wymieszac. Podsmazyc na lekkim ogniu. Podawac cieple z ryzem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Autor | Bartek |