Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
- 1 kostka masła
- 2 budynie waniliowe
- ½ litra mleka
- 2 galaretki cytrynowe
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 2 paczki ciastek delicji
Jak przyrządzić?
2 budynie waniliowe ugotować w ½ litra mleka z 3 łyżkami cukru, przestudzić.
Upiec biszkopt i wystudzić.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody, przestudzić.Kostkę masła zmiksować z zimną masą budyniową i galaretkami cytrynowymiNa biszkopt wyłożyć powstały krem, poukładać ciastka delicje i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową (dwie galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Lila |