Hamburgery Piotrowskich

Przepis kulinarny

Składniki:

-wołowina mielona
-jajo
-bułka tarta
-cebula
-czosnek
-pieprz
-sól
-pomidory
-sałata
-jogurt naturalny
-majonez
-ew. keczup (ble)
-bułki-polskie, duze w kaształcie "dupki", bez ulepszaczy i innych syfexów

Jak przyrządzić?

1. Robimy kotlety:-mięsko mieszamy z: jajkiem, czosnkiem, cebulą, solimy i pieprzymy, dodajemy bułke tartą i wyrabiamy.Kiedy osiągniemy konsystencję pozwalającą na wrzut kotlecików na grilla formujemy je w hamburgery.2. Robimy sos:Do jogurtu (150-200g) dodajemy stołową łyżkę majonezu, czosnek, sól i pieprz ew. szczypiorek drobno posiekany, ale wtedy nie posypujemy pomidorków cebulą!3. Kroimy pomidorki, siekamy sałątę -najlepiej lodową, kroimy cebulkę, ew. szczypiorek.Robimy Hamburgera:-kotlety grillujemy, -bułki grillujemy(po 5 sekund z każdej strony, przyciskając lekko łopatką do rusztu, najlepiej do płyty)

Jak podawać?

Na talerzu, ze śliniakiem!

Uwagi:

rada:Nie przeginajcie z sosem.Nie używajcie keczupu, chyba ze jestescie uzależnieni: -(Bon ApetitPSPrzepis zawdzięczamy moim przyjaciołom, których wygnało na pustynię.POZDRAWIAM ICH SERDECZNIE

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjedowolnie
Kalorycznośćktoś to jeszcze liczy!???!
AutorSieniatorrr

Hamburgery Piotrowskich: Podobne przepisy

Hamburgery Piotrowskich: wypróbuj również

Powiązane Tematy