Składniki:
- młode, małe ziemniaczki,
- przyprawy do grilla,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Jak przyrządzić?
Małe, młode ziemniaczki czyścimy z ziemi i tzw "oczek", następnie smarujemy srebna fofię (Toipc) olejem, posypujemy przyprawami ziemniaczki (sół, pieprz, zioła - zestawy grillowe).
Następnie układamy wzdłuż folii ziemniaczki, najlepiej po 5 i owijamy w folie. Tak zawiniete ziemniaczki kładziemy na gilla. Po około ~30 min sa gotowe do jedzenia.
Smacznego.
Potrzebne przybory:
Folia srebna do zawijania.
Jak podawać?
Można jeść same, najlepiej z sosem TZAZIKI lub jak nie mamay to maczając w kwaśnej śmietanie.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | TOMq_ |