Składniki:
Składniki:
- 0,5 kg makaronu (rurki, świderki),
- 30 dag białego sera,
- 1 kalafior,
- żółty ser,
- pieprz,
- sól,
- gałka muszkatołowa,
- kawałek słoniny na skwarki.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente, odstawić.Ugotować kalafiora, do dużej miski włożyć rozkruszony biały ser, dodaćkalafiora, trochę startego żółtego sera i przyprawić do smaku. W naczyniu dozapiekania układać naprzemiennie makaron polany skwarkami i wymieszany ser zkalafiorem. Zasypać żółtym serem wymieszanym z parmezanem i rozbełtanymi 2jajami. Zapiekać do zrumienienia. BOMBA!!!POLECAM I POZDRAWIAM!
Uwagi:
Ta potrawa pochodzi z Sycylii. Tam raczej nie używaja słoniny, jest to moje urozmaicenie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gocha |