Zapiekanka kalafiorowa

Przepis kulinarny

Składniki:

Składniki:
- 0,5 kg makaronu (rurki, świderki),
- 30 dag białego sera,
- 1 kalafior,
- żółty ser,
- pieprz,
- sól,
- gałka muszkatołowa,
- kawałek słoniny na skwarki.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente, odstawić.Ugotować kalafiora, do dużej miski włożyć rozkruszony biały ser, dodaćkalafiora, trochę startego żółtego sera i przyprawić do smaku. W naczyniu dozapiekania układać naprzemiennie makaron polany skwarkami i wymieszany ser zkalafiorem. Zasypać żółtym serem wymieszanym z parmezanem i rozbełtanymi 2jajami. Zapiekać do zrumienienia. BOMBA!!!POLECAM I POZDRAWIAM!

Uwagi:

Ta potrawa pochodzi z Sycylii. Tam raczej nie używaja słoniny, jest to moje urozmaicenie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorgocha

Zapiekanka kalafiorowa: Podobne przepisy

Zapiekanka kalafiorowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy