Składniki:
1 większa marchewka, mały por, kawałek zielonego ogórka (nie obierać ze skórki), łyżka majonezu lub sosu tatarskiego, sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, pora pokroić w cienkie plasterki. Ogórka zielonego umyć i pokroić w cieniutkie plasterki, plasterki przekroić jeszcze na połowę. Dodać do warzyw majonez lub sos, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Smacznego.
Potrzebne przybory:
tarka do jarzyn, miska, łyżka, nóż
Jak podawać?
do ziemniaków, do kasz
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 osoby |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Agnieszka |