Składniki:
- 200 g masła lub margaryny- 200 g cukru pudru- 300 g płatków kukurydzianych- 8 łyżek lejącego się miodu- 8 łyżek kakao
Jak przyrządzić?
1. W garnku rozpuścić masło z cukrem, miodem i kakao. Podgrzewać na małym ogniu aż składniki dobrze się połączą.2. Zdjąć z ognia, dodać płatki kukurudziane i dokładnie wymieszać.3. Najlepiej 2 łyżeczkami nakładać jeżyki na papier do pieczenia. Gdy zastygną przełożyć na talerz.
Uwagi:
Do jeżyków można dodać też musli, rodzynki, orzechy. Też są pyszne ale należy pamiętać by dodać wtedy odpowiednio mniej płatków kukurydzianych. POLECAM!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nutella |