Sk艂adniki:
Farsz:
- surowy filet z lososia norweskiego (bez skory i kosci) 150g
- wedzony filet z lososia norweskiego 150g
- cebula 50g
- suszone pomidory 50g
- koperek 1/2 peczka
Przyprawy do smaku:
- sol, bialy pieprz
Ciasto:
- maka 150g, 1 zoltko, oliwa 1 lyzka, woda, sol
Jak przyrz膮dzi膰?
Obydwa rodzaje filetow z lososia nalezy drobno zmielic, dodac drobno posiekane suszone pomidory, zeszklona cebule oraz swiezo siekany koperek. Nastepnie wymieszac dokladnie skladniki i doprawic na slodko-kwasna nute.Z gotowego farszu przygotowac pierogi. Wysmienicie smakuja z oliwa, suszonymi pomidorami i kolorowymi salatkami.
Jak podawa膰?
Podawac swiezo gotowane lub odsmazone.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | 320 kcal |
Autor | Harry |