Składniki:
-70 dkg filetu z morszczuka
Warzywa:
-1 średnia cebula
-3 ogórki korniszone
-2 czerwone papryki
Zalewa:
-2 szklanki wody
-1/2 koncentratu pomidorowego
-6 łyżek ketchupu
-6 łyżek cukru
-6 łyżek octu
-1/2 szklanki oleju
-sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Jak przyrządzić?
Rybę posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i odstawić.Warzywa pokroić w cienkie,krótkie paski i odstwić.Składniki przeznaczone na zalewę, wymieszać i zagotować.Usmażoną rybę układać warstwami z surowymi warzywami. Zalać gorącą zalewą.Spożywać najlepiej na drugi dzień.
Uwagi:
Morszczuka można zastąpić inną rybą.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | szpilka |