Składniki:
1 makrela wędzona,
1 średnia cebula,
pieprz biały,
pieprz czarny,
majonez
Jak przyrządzić?
Makrelę wędzoną obieramy z ości i skóry. Cebulę drobno siekamy i dadajemy do ryby. Posypujemy wszystko sporą ilością pieprzu. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu. Całość rozcieramy dokładnie na równą masę. W razie potrzeby dodajemy więcej pieprzu lub majonezu.
Potrzebne przybory:
Miska lub salaterka, nóż, deska do krojenia
Jak podawać?
Pasta jest bardzo dobra do smarowania świeżego chleba.Nie polecam jej jednak przed randką, gdyż zapach cebuli i ryby może być trundy do usunięcia nawet za pomocą dobrej pasty do zębów.
Uwagi:
Pasta powinna postać kilka godzin w lodówce przed jedzeniem, aby wszystkie składniki mogły się ze sobą połączyć i przejść swoim smakiem i aromatem.Mimo prostego przepisu jest bardzo smaczna i lubiana, szczególnie do kolacyjnych kanapek.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dość wysoka |
Autor | Lola |