Składniki:
Ciasto:
- 25 dag mąki wrocławskiej
- ½ kostki margaryny
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru pudru
Masa serowa:
- 1 kg sera gotowego do wypieków
- 5 żółtek
- 1 szkl. cukru pudru
- 1 budyń śmietankowy
- 1 Sernix (dodatek do pieczenia serników)
- ½ szkl. oleju
- 2 szkl. mleka
Jak przyrządzić?
1. Zagnieśc wszystkie składniki na ciasto i wyrobione ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną margaryną.
2. Wszystkie składniki na mase wlać do wysokiego naczynia i wyrobić mikserem.
3. Wylać na ciasto masę serową i włożyć do piekarnika.
4. Piec 30 minut w temperaturze 200ºC.5. W międzyczasie z białek (5) ubić pianę z 4 łyżkami cukru pudru.
6. Na podpieczone ciasto nałożyć pianę. Wszystko piec jeszcze około 30 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | coortez |