Babka z makiem

Przepis kulinarny

Składniki:

4 jajka,
1 szkl. cukru,
1 szkl. mąki,
1 szkl. maku - cały, nie mielony,
0,5 kos. margaryny "palmy",
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
można dodać bakalie

Jak przyrządzić?

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopioną ale chłodną margarynę, do tego stopniowo wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mak i wszystko dokładnie mieszamy - można mikserem . Na koniec dodajemy bakalie.

Uwagi:

Najlepiej babkę piec w podłużnej, tak zwanej keksowej formie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Autorpause

Babka z makiem: Podobne przepisy

Babka z makiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy