Składniki:
Ciasto:
- 6 łyżek mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki kakao
- 8 jaj
- 8 łyżek cukru
- aromat rumowy
Krem:
- 20 dag masła
- 3/4 szkl. dżemu
- 2 łyżki wiśniówki
- 1 opak. budyniu waniliowego
- 1 i 1/2 szkl mleka
Jak przyrządzić?
Ubić białka na pianę. Pod koniec dodać połowę cukru. Zółtka utrzeć z resztą cukru, wymieszać z pianą. Przesianą mąkę i kakao połączyć, wymieszać z ubitymi jajami i aromatem. Piec 30 min w 180 st.Ugotować budyn w 1 i 1/2 szkl mleka. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać powoli budyń i dżem z alkoholem. Utrzeć razem. Ostudzić biszkopt, przekroić na 3 placki, przełożyc masą. Schłodzić w lodówce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | olenkanew |