Składniki:
cebula, drożdze (nie w proszku), olej lub masło, pieprz, sól
Jak przyrządzić?
Obrać cebuję. Przekroić na pół i pokroić w plasterki. Rozgrzać olej na patelni. Zeszklić cebulę tak aby była miękka i miała złoty kolor. Potem dodać drożdże pokruszone tak aby szybko się roztopiły. Połowa kostki na trzy cebule. po roztopieniu wymieszać. Dodać pieprz i sól. Podawać z bułką i masłem na gorąco.
Uwagi:
Zdradzę wam sekret. To proste danie. Proste jak robienie jajecznicy. Zaskakujący smak o prostocie nie wspominajac. Robisz takie coś na śniadanko i nikt nie wie jak to zrobiłeś, bo takie smaczne. Kobiety za tym przepadają.Życzę smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Szakal_Li |