Schab po meksykańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg schabu wieprzowego
- 2 cebule
- 2-3 pomidory
- ananas z puszki
- 3-4 ząbki czosnku
- olej i sól, pieprz
- kilka kawałków imbiru
- curry

Jak przyrządzić?

Wieprzowinę pokroić na małe kawałki, pomidory na plasterki. Paprykę oczyścić, pokroić na paski. Cebulę posiekać, podsmażyć w 2-3 łyżkach oleju, włożyć mięso. Dodać pomidory, paprykę, doprawić solą i pieprzem. Ananasa pokroić na małe kawałki, dodać wraz z sokiem do mięsa. Dusić na wolnym ogniu ok. 45 min, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku posiekanym imbirem i curry. Dusić jeszcze przez chwilę.

Jak podawać?

Potrawę podawać na ciepło z ryżem, obficie polaną sosem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorBahus

Schab po meksykańsku: Podobne przepisy

Schab po meksykańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy