Łosoś na cieście francuskim

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego (40-45 dkg)- 25-30 dkg łososia- słoiczek oliwek najlepiej z pastą cytrtynową- łagodny serek camembert- natka pietruszki do dekoracji- żółtko

Jak przyrządzić?

Ciasto rozmrozic wg przepisu na opakowaniu. Pokroić na kwadraty o boku około 6 cm. Rogi zagiąc do środka i posmarowac żółtkiem. W środeczek każdego ciasteczka włożyć zwinięty plasterek łososia oraz oliwkę przekrojoną na pół (lub dwie). Na to położyć plastereczek camemberta. I do piekarnika bardzo gorącego na około 15 minut. Po wyjęciu udekorować natką. Podawać na ciepło. Pycha!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt20 zł
AutorKasai

Łosoś na cieście francuskim: Podobne przepisy

Łosoś na cieście francuskim: wypróbuj również

Powiązane Tematy