Składniki:
- 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego (40-45 dkg)- 25-30 dkg łososia- słoiczek oliwek najlepiej z pastą cytrtynową- łagodny serek camembert- natka pietruszki do dekoracji- żółtko
Jak przyrządzić?
Ciasto rozmrozic wg przepisu na opakowaniu. Pokroić na kwadraty o boku około 6 cm. Rogi zagiąc do środka i posmarowac żółtkiem. W środeczek każdego ciasteczka włożyć zwinięty plasterek łososia oraz oliwkę przekrojoną na pół (lub dwie). Na to położyć plastereczek camemberta. I do piekarnika bardzo gorącego na około 15 minut. Po wyjęciu udekorować natką. Podawać na ciepło. Pycha!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Kasai |