Składniki:
- makaron spaghetti
- 20 dag boczku wędzonego lub parzonego
- 3 łyzki serka twrożkowego śmietankowego
- 3-4 łyzki przecieru/ koncentratu pomidorowego
- łyżka ziół do makaronu, głownie oregano i - bazylia
- sól
- pieprzu bardzo mało
Jak przyrządzić?
Makaron oczywiscie na al dente.W międzyczasie smażymy boczek na patelni pokrojony w b. cienkie słupki, a w misce mieszamy serek z koncentratem pomidorowym i ziołami oraz solą. Dodajemy usmażony boczek i mieszamy całość.Makaron łączym z sosem już w misce.
Potrzebne przybory:
kuchnia, patelnia i inne drobiazgi
Uwagi:
Sos jest trochę chłodny, bo z wyjątkiem boczku wszystko jest niepodgrzewane. Trzeba się zatem pospieszyć z jedzeniem i nie studzić makaronu :)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | kto to liczy :)) |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | francuska anna |