Sk艂adniki:
- 4 piersi z kurczaka- 4 plasterki sera (mozzarella lub innego tlustego np. morski)- vegeta (zamiast soli)- przyprawa do grilla - przyprzwa oregano (super do drobiu)- 1 szkl. bulki tartej - 2 jajka - 1/2 szkl. maki- olej (do smazenia)
Jak przyrz膮dzi膰?
Piersi oczyscic, osuszyc, od strony, ktora jest ta "grubsza" wbijajac noz (cienki i dosc dlugi) zrobic nalezy kieszen (nie przebijajac struktury miesa przez cala dlugosc piersi ), obsypac vegeta, przyprawa do grilla (mozesz zastapic pieprzem ziolowym) i oregano (niezbyt duzo) pozostawic na ok. 30 min . W miedzyczasie mozesz przygotowac dodatki - surowki itp . Wlozyc ser (dziurka przez ktora sie napycha ser musi byc jak najmniejsza - wtedy podczas smazenia ser nam nie "ucieknie"), nastepnie obtoczyc w mace, jajku i bulce tartej i smazyc ok 4 min na kazdej stronie (nie moze sie za szybko smazyc ze wzgledu na szybkie przypalanie)
Potrzebne przybory:
Noz o cienkim i dlugim ostrzu konieczny, reszta wedlug uznania
Jak podawa膰?
frytki , ziemniaki cokolwiek hmmmmm u mnie najlepsze z ziemniaczkami z piekarnika i surowka z porow (mniam mniam mniam )
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Autor | Ewa |