Składniki:
- kKiełbasa - pół pętka
- 1 cebula
- koncentrat pomidorowy – 2 łyżki
- makaron nitki
- fasola czerwona - 1 puszka
- ziemniaki – 5 sztuk
- marchewka – 2 średnie
Jak przyrządzić?
Kiełbasę i cebulkę kroimy drobno i podpiekamy na patelni.
Po czym wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy, do tego wrzucamy w kostkę pokrojone ziemniaki znowu gotujemy.
Trzemy marchewkę na dużych oczkach tarki i wrzucamy do garnka, znowu gotujemy, doprawiamy do smaku vegetą, kostką rosołową, pieprzem.
Wrzucamy fasolkę, znowu gotujemy, na koniec dodajemy makaron i przecier pomidorowy.
Uwagi:
Można podawać z parmezanem
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 os. |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Benia |