Składniki:
I masa:
- 3 żółtka
- budyń waniliowy
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 l mleka
- cukier waniliowy
- maslo
- II masa:
- 3 żółtka
- budyń czekoladowy
- 1/2 l mleka
- 1/2 szkl cukru
- cukier waniliowy
- masło
- 1.5 paczki biszkoptów
- galaretka
Jak przyrządzić?
Żółtka, budyń, cukier, cukier waniliowy zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć z wystudzonym budyniem. Tak samo postąpić w przypadku II masy. Biszkopty wyłożyć na dno formy, następnie wykładamy masę jasną, znów układamy biszkopty i na to masę ciemną wykładamy. Na wierzch zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki. Smacznego.
Uwagi:
Zazwyczaj robię w tortownicy, wychodzi pełniutka ;).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Magdask-ce |