Składniki:
puszka czerwonej fasoli, 30 dag chudej wędliny, 30 dag żółtego sera, 4 duże ogórki konserwowe, 8 jajek ugotowanych na twardo, majonez, sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
Jak przyrządzić?
Wędlinę, ser ogórki i jajka pokroić w kostkę, dodać odsączoną fasolę i przyprawy, delikatnie wymieszać, następnie dodać majonez (ilość zależy od upodobań) i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Potrzebne przybory:
nóż, deska, garnek, miska, łyżka
Jak podawać?
lekko schłodzoną z pieczywem
Uwagi:
Jeśli nie mam ogórków zastępuję je papryką konserwową - jest równie smaczne, można też dodać natkę pietruszki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-15 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Kasiunia |