Składniki:
- 30 dag szynki albo jakiejś wędliny grubej szynkowej
- słoik selera konserwowego (takie wąsy w zalewie)
- por
- puszka ananasa
- 5 jajek
- majonez
- kukurydza
Jak przyrządzić?
Pokroić szynkę na niewielkie paski. Jajka ugotować na twardo i pokroić na paski, pora pokroić drobno i następnie go sparzyć wrzątkiem na sitku. Selera odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze części. Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę. Do miski przelożyć szynkę, jajka, odsączony por, ananasa i odsączoną kukurydzę. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Wstawić na jakis czas do lodówki. Smacznego
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Autor | Łucja |