Składniki:
Ikra dorszowa 0,35kg, mlecz dorsza 0,15kg, jajka 3-4, cebula średnio duża, olej, sól, pieprz czarny, szczypiorek-koperek-rzeżucha, masło. BUŁKA PARYSKA
Jak przyrządzić?
Na rozgrzanej patelni ze zezłoconą cebulą pokrojoną w drobną kostkę i olejem rozcieramy [widelcem ,lub łopatką ] ikrę dorszową i mlecz 2 stosunku 2/1. Całość pieczemy około 5-10 minut, błony pozostałe po roztarciu usunąć. Następnie dodajemy 3-4 jajka, czarny pieprz 2-4 szczypty, sól do smaku, odrobinę [łyżeczkę] masła w ostatniej [30 SEKUND] fazie pieczenia. Całość posypujemy koperkiem lub rzeżuchą.
Uwagi:
BUŁKĘ PARYSKĄ SMARUJEMY MASŁEM.
Kanapka powinna być posmarowana grubą warstwą pasty.
Do pasty można użyc ikry innych gatunków ryb morskich i słodkowodnych.
Danie wysokobiałkowe.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | sfinks |