Sambuca - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- likier sambuca - ziarno kawy- zapalniczka

Jak przyrządzić?

Do kieliszka wlewamy sambukę, wrzucamy ziarenko kawy, podpalamy zapalniczką, czekamy chwilę i pijemy. Bardzo ładnie wygląda wizualnie, ma smak słodki z wyraźnym aromatem kawy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Autorsebek

Sambuca: Podobne przepisy

Sambuca: wypróbuj również

Sylwestrowe shoty – zaskocz znajomych na domówce

... nalać. Gęste likiery (Sambuca, Baileys, Kahlua) nie muszą być zmrożone.   Gęstość alkoholu Aby warstwy się nie zmieszały koniecznie trzeba stosować następującą zasadę – cięższe alkohole idą na spód ... Banana – 1,17 g/cm³ Blue Curacao, Galliano ...

dawno temu

Lamborghini Flagrante – drink dla odważnych

... ). Do kieliszka koktajlowego wlewamy 20 ml likieru Sambuca i 20 ml likieru Cointreau(dokładnie w tej kolejności – inaczej możemy mieć problemy podpaleniem drinka). Do jednego kieliszka wlewamy 20 ml ...

dawno temu

Powiązane Tematy