Składniki:
wołowina, cebula, kostka rosołowa, papryka mielona ostra, olej, liśc laurowy, sól, pieprz, zioła wg uznania
Jak przyrządzić?
Mięso delikatnie podsmażyć na oleju i wrzucić do gotującej się z liściem laurowym wody. Cebulę podsmażyć na oleju z kostką rosołową, tak aby była "szklista" i dodać do mięsa. Wszystko dusić na małym ogniu, aż miąso będzie bardzo miękkie. Dodać ok. 2 łyżek papryki i zioła, jakie lubicie. Sól i pieprz wg uznania. Ilości składników nie podaję, bo zależy to od tego, jak duzo chcecie miec sosu, jak gęsty ma być itd.
Jak podawać?
Smakuje z ryżem, ziemniakami i kaszą kus kus.
Uwagi:
Danie dość pikantne. Dużo zależy od wołowiny. Im bardziej świeża, tym lepiej :) Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Asia |