Sk艂adniki:
Szklanka miodu,6 plaskich lyzek cukru, szklanka sezamu, 2 lyzki drobno pokrojonych orzechow wloskich.
Jak przyrz膮dzi膰?
Miod zagotowac z cukrem. Gdy cukier sie rozpusci, dodac ziarno sezamowe. Ciagle mieszajac drewniana lyzka podgrzewac mase na malym ogniu. Kiedy lekko sie zrumieni dodac orzechy, wymieszac. Blache dosc obficie wysmarowac oliwa i wylozyc cienka warstwa sezamu. Wyrownac i pozostawic do zastygniecia. Ostudzona tafle krajac ostrym nozem.
Potrzebne przybory:
garnek, drewniana lyzka, blacha, szklanka
Jak podawa膰?
wedlug uznania
Uwagi:
Pamietaj aby blacha byla dobrze wysmarowana, inaczej masa zadomowi sie na niej na stale.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | wysoka |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | SARA |