Sk艂adniki:
4 kotlety wieprzowe, srednia cebula, ok 50 g tluszczu, szklanka smietany, 0,5 kg ziemnakow, czosnek (ilosc w zaleznosci od gustu), lyzka slodkiej papryki, posiekana nac pietruszki, sol
Jak przyrz膮dzi膰?
Mieso umyc, rozbic,posolic i obsmazyc na tluszczu w zaroodpornym naczyniu.
Kotlety obsmazone wyjac, na pozostalym tluszczu zrumienic drobno posiekana cebulke oraz czosnek. Podlac szklanka wody. Dodac papryke i zagotowac. Ziemniaki obrane i umyte pokroic na plastry, wlozyc do cebuli. Na warstwe ziemniakow polozyc obsmazone kotlety i dusic do miekkosci. Pod koniec duszenia wlac smietane, lekko potrzasnac naczyniem, wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac.
Podawac w naczyniu, w ktorym przyrzadzono potrawe.
Uwagi:
Pyszotka :):):)
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | izabelka-gaca |