Befsztyki z grzybów - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

10 dag suszonych grzybów (o szerokich kapeluszach), 1 szkl. mleka, 2 łyżki mąki, 1 cebula, 1-2 łyżki oleju, sól, pieprz, olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Grzyby umyć, zalać na kilka godz. zimną wodą, odcedzić, a następnie zalać na 1 godz. mlekiem i w tym mleku ugotować. Odcedzić, osączyć, posolić, oprószyć pieprzem i mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki, zrumienić na oleju. Grzyby usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Jak podawać?

Podawać z cebulą, odsmażanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania1 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4
Autorthemona

Befsztyki z grzybów: Podobne przepisy

Befsztyki z grzybów: wypróbuj również

Powiązane Tematy