Składniki:
kalafior, 6 jajek ugotowanych na twardo, pęczek koperku, majonez, sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Różyczki kalafiora posiekać, potarkować lub zmielić, jajka posiekać, koperek posiekać, składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez, wymieszać ponownie, przełożyć do salaterki i podawać.
Potrzebne przybory:
deska nóż tarka lub coś do mielenia (malakser, termomix, mix czy jakieś inne cudo) łyżka miska
Uwagi:
Nie siekać łodygi tylko kwiatki. Ja zazwyczaj kalafior mielę, wtedy sałatkę robi się najszybciej. Pamiętajcie, kalafiora nie gotujemy!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Kasiunia |