Składniki:
- 4 filety rybne /pstrąg, morszczuk, mintaj - co kto lubi/
- 40 dag pieczarek
- 2 cebule
- 20 dag żółtego sera
- 250 ml smietany
- vegeta, pieprz, cytryna ,rozmaryn, oliwa
Jak przyrządzić?
Ryby skropić cytryną, doprawić do smaku vegetą, pieprzem,rozmarynem, posypać mąką, usmażyć.
Pieczarki pokroić w plastry, cebule w kostkę, udusić doprawiając vegetą i pieprzem. Wlać śmietanę. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ułożyć ryby, pieczarki, posypać serem startym na tarce, zapiekać do zezłocenia sera.
Jak podawać?
Świetnie smakuje z ryżem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 17 zł |
Autor | Monika |