Filet z pieczarkami i smietaną

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 filety rybne /pstrąg, morszczuk, mintaj - co kto lubi/
- 40 dag pieczarek
- 2 cebule
- 20 dag żółtego sera
- 250 ml smietany
- vegeta, pieprz, cytryna ,rozmaryn, oliwa

Jak przyrządzić?

Ryby skropić cytryną, doprawić do smaku vegetą, pieprzem,rozmarynem, posypać mąką, usmażyć.
Pieczarki pokroić w plastry, cebule w kostkę, udusić doprawiając vegetą i pieprzem. Wlać śmietanę. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ułożyć ryby, pieczarki, posypać serem startym na tarce, zapiekać do zezłocenia sera.

Jak podawać?

Świetnie smakuje z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt17 zł
AutorMonika

Filet z pieczarkami i smietaną: Podobne przepisy

Filet z pieczarkami i smietaną: wypróbuj również

Powiązane Tematy