Czerwona fasola - tania i pożywna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 puszka fasoli czerwonej, 2 średnie cebule, oregano

Jak przyrządzić?

Przygotowanie tej potrawy jest bardziej niż banalnie proste. Podsmażamy na patelni pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na zbrązowioną cebulę wrzucamy fasolę z puszki (razem z wodą z puszki). Posypujemy dość dużą ilością oregano. Podgrzewamy do momentu kiedy woda troche odparuje... i gotowe.

Potrzebne przybory:

patelnia, nóż, otwieracz do puszek :)

Jak podawać?

Zasadniczo z chlebem ale dobrze wypada też z połączeniu z różnymi formami pieczonych ziemniaków.

Uwagi:

Nie polecam dodawania innych przypraw niż oregano. Moje eksperymenty w tym względzie wyszly dość kiepsko. Dla entuzjastów ostrej kuchni ewentualnie szczypta chilli, które to stosunkowo najmniej zmienia smak potrawy a jedynie czyni ją bardziej ostrą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje1-2
Przybliżony koszt2 zł
AutorZwiędły

Czerwona fasola - tania i pożywna: Podobne przepisy

Czerwona fasola - tania i pożywna: wypróbuj również

Powiązane Tematy