Składniki:
1 puszka fasoli czerwonej, 2 średnie cebule, oregano
Jak przyrządzić?
Przygotowanie tej potrawy jest bardziej niż banalnie proste. Podsmażamy na patelni pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na zbrązowioną cebulę wrzucamy fasolę z puszki (razem z wodą z puszki). Posypujemy dość dużą ilością oregano. Podgrzewamy do momentu kiedy woda troche odparuje... i gotowe.
Potrzebne przybory:
patelnia, nóż, otwieracz do puszek :)
Jak podawać?
Zasadniczo z chlebem ale dobrze wypada też z połączeniu z różnymi formami pieczonych ziemniaków.
Uwagi:
Nie polecam dodawania innych przypraw niż oregano. Moje eksperymenty w tym względzie wyszly dość kiepsko. Dla entuzjastów ostrej kuchni ewentualnie szczypta chilli, które to stosunkowo najmniej zmienia smak potrawy a jedynie czyni ją bardziej ostrą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | Zwiędły |