Kapuśniak bez mięsa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0.5 kg kapusty kiszonej [0.7zl]- 0.3 kg ziemniakow [0.25zl]- 3 zabki czosnku [0.2g]- pol malej cebuli [0.2zl]- jakas "przyprawa do zupy" zamiast kostek/miesa- pieprz- ziele angielskie- majeranek- 4 listki laurowe- sol- olej- maka- woda

Jak przyrządzić?

Kapuste gotujemy z mala iloscia wody. Tak jakbysmy robili zwykla kapuste. Nastepnie dodajemy przyprawy/pokrojone zabki czosnku i gotujemy wszystko przez jakies 10 minut. Po 10 minutach dolewamy wody do zadanej ilosci zupy.Dosypujemy "przyprawy do zupy" [1 lyzka].W miedzyczasie gotujemy ziemniaki, wazne by sie nie rozgotowaly. Nastepnie odcedzamy je do garnka, wlewamy troszke oleju, dodajemy troszke pieprzu, soli oraz pokrojona cebule. Wszystko ladnie podsmazamy przez 2 minuty by sie cebulka zarumienila i wrzucamy zawartosc garnka do zupy.Zuper dokladnie mieszamy i doprawiamy do smaku.Zageszczamy maka. Gotujemy jescze kilka minut i podajemy :)

Uwagi:

Przepis mega prosty i szybki w wykonaniu. Nie zawiera miesa co poniktorzy uznaja za plus. Wszystko jest naturalne i wiemy co jemy :)Polecam ta zupke studentom gdyz notorycznie nie maja oni kasy :) :PTo moj pierwszy kapusniak w zyciu i szczerze mowiac wszystko improwizowalem ale wyszedl naprawde smaczny :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje10
Przybliżony koszt2 zł
Autorwolny

Kapuśniak bez mięsa: Podobne przepisy

Kapuśniak bez mięsa: wypróbuj również

Powiązane Tematy