Składniki:
- makaron, najlepiej świderki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pieczarki
- cebula
- vegeta
- smietana (ale nie koniecznie)
Jak przyrządzić?
Magaron ugotowac, pieczarki pokroic na plasterki i usmazyc dodając trochę vegety, cebulę pokroić w miarę drobno i podsmażyc posypując trochę vegetą (niedużo). Na patelni ma sie znaleźć cebula i pieczarki, do tego dodajesz tuńczyka, oczywiście odlać wodę, podsmażyc wszystko jeszcze zeby się tuńczyk zagrzał i można (ale niekoniecznie) dodać łyżkę śmietany. Taką papkę nakładać na makaron. Pycha
Uwagi:
Pieczarki i cebulę nalepiej smażyc oddzielnie, najpierw pieczarki bo potem łatwiej je zdjąć z patelni. W ten sposób dany składnik będzie dokładniej podsmażony.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | m4rt3k |