Składniki:
- Biszkopt
- 2 budynie smietankowe
- 0,5 l mleka
- ok. 40 dag malych bezików
- orzechy, rodzynki, skorka pomaranczowa
- 30 dag cukierkow krowek (kruchych)
- 1,5 kostki masła
Jak przyrządzić?
Na upieczony biszkopt nakladamy ostudzony krem budyniowy (ugotowany z 2 budyni i mleka i utarty z 1 kostka masła). Parzymy rodzynki, kroimy orzechy. Krem posypujemy bakaliami. Powinny przykryc caly wierzch kremu. na to ukladamy bezy, jeden obok drugiego. W rondelku roztapiamy pol kostki masla z krowkami. Roztopioną masa krowkowa polewamy bezy.
Uwagi:
Do masy budyniowej mozna dodac troche spirytusu lub wódki.Moze sie wydawac, że ciasto bedzie slodkie, ale to tylko pozory.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Agnieszka |