Sk艂adniki:
- Biszkopt
- 2 budynie smietankowe
- 0,5 l mleka
- ok. 40 dag malych bezik贸w
- orzechy, rodzynki, skorka pomaranczowa
- 30 dag cukierkow krowek (kruchych)
- 1,5 kostki mas艂a
Jak przyrz膮dzi膰?
Na upieczony biszkopt nakladamy ostudzony krem budyniowy (ugotowany z 2 budyni i mleka i utarty z 1 kostka mas艂a). Parzymy rodzynki, kroimy orzechy. Krem posypujemy bakaliami. Powinny przykryc caly wierzch kremu. na to ukladamy bezy, jeden obok drugiego. W rondelku roztapiamy pol kostki masla z krowkami. Roztopion膮 masa krowkowa polewamy bezy.
Uwagi:
Do masy budyniowej mozna dodac troche spirytusu lub w贸dki.Moze sie wydawac, 偶e ciasto bedzie slodkie, ale to tylko pozory.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Agnieszka |