Sk艂adniki:
puszka zielonego groszku,
puszka kukurydzy,
ziemniaki,
marchewka,
seler,
pietruszka,
kostki rosol, owe
kawalek boczku (najlepiej wedzonego),
sol, pieprz,
smietankowy serek topiony
Jak przyrz膮dzi膰?
Wlac wode do garnka, zagotowac. Wrzucic kostke rosolowa, boczek, seler, pietruche. To wszystko musi gotowac sie do miekkosci, aby powstal smaczny wywar. Nastepnie wyjac warzywa z zupy. Dodac ziemniaczki. Utrzec marchew na grubej tarce, dodac do zupy, kiedy ziemniaczki beda w miare miekkie. Po chwili wsypac groszek i kukurydze. Dodac druga kostke i doprawic. Pogotowac chwilke. Na sam koniec wrzucic serek topiony i rozpuscic go w zupie.
Uwagi:
Pychotka. Sama nie wierzylam, dopoki nie sprobowalam!
Mozna podawac ja tez z makaronem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Karolka |