Składniki:
- grzyby (1kg),
- 2 cebulki,
- Rama CremeFine,
- olej roślinny,
- pieprz czarny,
- sól kuchenna
Jak przyrządzić?
Do rondla lejemy trochę oleju roślinnego i podgrzewamy go na średnim ogniu. W między czasie siekamy wszystkie grzyby i cebulkę w kosteczkę. Wsadzamy do rondla najpierw cebulkę i mieszamy. Potem ładujemy grzybki i wszystko ładnie mieszamy. Następnie dodajemy całą zawartość Ramy CremeFine i dalej sobie mieszamy. Podczas wykonywania tej żmudnej czynności trzeba dawać kilka szczypt soli kuchniowej i pieprzu (na wyczucie). Kiedy sosik nabierze odpowiedniej konsystencji i zaczyna parować zdejmujemy z ognia i podajemy np. do kartofli.
Potrzebne przybory:
Łyżka, rondel
Jak podawać?
Na talerze
Uwagi:
Uważajcie, żeby się nie poparzyć!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | Któż to wie? |
Kaloryczność | A kogo to obchodzi |
Autor | Gienia |