Sos a la Grzybko

Przepis kulinarny

Składniki:

- grzyby (1kg),
- 2 cebulki,
- Rama CremeFine,
- olej roślinny,
- pieprz czarny,
- sól kuchenna

Jak przyrządzić?

Do rondla lejemy trochę oleju roślinnego i podgrzewamy go na średnim ogniu. W między czasie siekamy wszystkie grzyby i cebulkę w kosteczkę. Wsadzamy do rondla najpierw cebulkę i mieszamy. Potem ładujemy grzybki i wszystko ładnie mieszamy. Następnie dodajemy całą zawartość Ramy CremeFine i dalej sobie mieszamy. Podczas wykonywania tej żmudnej czynności trzeba dawać kilka szczypt soli kuchniowej i pieprzu (na wyczucie). Kiedy sosik nabierze odpowiedniej konsystencji i zaczyna parować zdejmujemy z ognia i podajemy np. do kartofli.

Potrzebne przybory:

Łyżka, rondel

Jak podawać?

Na talerze

Uwagi:

Uważajcie, żeby się nie poparzyć!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćbardzo trudny
PorcjeKtóż to wie?
KalorycznośćA kogo to obchodzi
Autor Gienia

Sos a la Grzybko: Podobne przepisy

Sos a la Grzybko: wypróbuj również

Powiązane Tematy