Składniki:
butelka 0,5l jałowcówki, butelka wina białego wytrawnego, duża puszka ananasów (albo małe dwie)
Jak przyrządzić?
Instrukcja konkretna: zmieszać razem, a ananasy rozdrobnić i dołączyć. Spożywać po paru godzinach, ale nie mniej niż 4 godziny. Zawołać Jurka przed konsumpcją. Znam takiego, co dodawał sok pomarańczowy - warunek słodki.
Jak podawać?
dużo!
Uwagi:
Gin sam robiłem: na 0,5l wódki 5-9 ziarenek jałowca na okres tygodnia. Polecam w tym 3 ziarenka zielone prosto z krzaka - daje miły zielony kolor. Sponiewiera całkiem przyjemnie...A, zapomniałem - ananasy jako zagrycha i owszem!
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 osoby |
Przybliżony koszt | 38 zł |
Autor | jurek |