Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach
- mała puszeczka kukurydzy
- mała puszeczka czerwonej fasolki
- 20 dag żółtego sera
- 2 jajka na twardo
- czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz, kilka kropli maggi
Jak przyrządzić?
Tuńczyka lekko odsączyć z oleju przełożyć do miski, warzywa z puszek odsączyć i dodać do tuńczyka, jajka, paprykę, ser żółty pokroić w kosteczkę, czosnek pokroić bardzo drobniutko, wszystko wymieszać, dodać majonez, sól, pieprz i maggi. Schłodzić w lodówce.
Jak podawać?
Ze świeżym, chrupiącym chlebkiem, pycha!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Perełka |