Składniki:
- 500 ml wódki Pomorskiej (inna nie wchodzi w grę)
- 2 banany (zielone)
- mandarynki (5-6 sztuk)
- Istra bianco (butelka 0,5 l)
- limonka lub dwie (zależy od gustu)
- łyżka oleju słonecznikowego (z pierwszego tłoczenia)
Jak przyrządzić?
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, pokrojone banany i mandarynki smażymy ok 5 minut, potem miksujemy usmażone owoce i mieszamy razem z wódką i Istrą, przelewamy wszystko do butelek i odstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Potrzebne przybory:
patelnia, drewniana chochla, puste butelki
Jak podawać?
Podawać w schłodzonych kieliszkach do szampana, pić tylko w towarzystwie (łatwo się uzależnić od tego smaku)
Uwagi:
Nie pić na kacu i na pusty żołądek!
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | krasula |