Składniki:
słoik selera konserwowego, 2-3 (w zależności od wielkości) ugotowane jajka, pół puszki kukurydzy, 7 plasterków szynki konserwowej, 3 krążki ananasa z puszki, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier do smaku
Jak przyrządzić?
Selera odsączyć, wrzucić do miski jajka, szynkę i ananasa, pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, majonez i przyprawy. Wymieszać i podawać.
Potrzebne przybory:
miska, nóż, deska, łyżka
Uwagi:
Sałatka smakuje najlepiej jeżeli poleży z godzinkę w lodówce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | edzka |