Składniki:
1 nieduży kalafior, 10dag rodzynek, 10dag orzechów włoskich, 100 ml majonezu, 1 łyżka jogurtu
Jak przyrządzić?
Rodzynki zalać goracą wodą, po 1/2 godz. odsączyć. Orzechy posiekać. Kalafiora podzielić na części, ugotować w lekko posłodzonej i osolonej wodzie (łodygi gotują się dłużej, więc powinny być podzielone na trochę mniejsze różyczki). Powinien być lekko twardawy. Odsączonego i ostudzonego kalafiora pokroić w kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, majonezem i jogurtem. Smacznego!
Potrzebne przybory:
deska, garnek, nóż, saleterka, 2 łyżki
Jak podawać?
Jako dodatek do mięsą
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | MIRELA |